Puhelinliittymä ilman nettiä

Helpommin sanottu kuin hankittu. Nettiä käytetään tänä päivänä valtavan paljon enemmän puhelimella kuin ennen muinoin ja operaattorit ovat tietenkin reagoineet tähän painottamalla nettiä puhelinliittymissä. Puhelut ja tekstiviestit hoidetaan usein lisäksi sovelluksien kautta ilmaiseksi eli se aivan perinteinen puhelinliittymä puheajalla on monelle turha. Puhelimella pärjää kunhan on netti.

Operaattorit venyttävätkin asiakkaiden palvelun tässä kohtaa niin pitkälle, että nykyään aivan niissä halvimpiin puhelinliittymiin sisältyy myös dataa. Ei siis ole mikään itsestäänselvyys, että liittymän saisi ilman nettiä.

Parhaat liittymät ilman nettiä

Ilman nettiä monesta syystä

Pidempi, kuukausia kestävä ulkomaanreissu tarkoittaa usein sitä, että paikan päällä hankkii paikallisen liittymän. Kotimaan liittymästä kannattaakin karsia kaikki ylimääräiset palaset irti niin säästää kiinteitä kustannuksia. Netti on yleensä siinä kohta turha.

Työpuhelimessa on usein se kaikista laajin liittymäpaketti ja osa haluaa ehkä pitää kakkospuhelimen käytön hillitympänä. Surffailut vain toisella puhelimella.

Mökkipuhelin! Se ympäristö minne mennään kuuntelemaan hiljaisuutta, tuijottelemaan metsää ja viettämään sometonta retriittiä. Helpottaa kiusauksia, kun liittymässä ei yksinkertaisesti ole sitä nettiä.

Kaikilla ei ole älypuhelinta. Erityisesti vanhempi tai todella paljon nuorempi ikäluokka käyttää hyvinkin usein aivan peruspuhelinta jolla netissä surffaus ei edes ole kovin ihanteellista ja saattaa siten tuntua äärimmäisen turhauttavalta. Ei siis tarvetta internetille.

Kysyntää siis varmasti löytyy myös puhelinliittymille joissa ei ole nettiä. Ei ehkä samanlaisella hyökyaallolla, mutta kuitenkin. Onneksi vaihtoehtoja kuitenkin löytyy ja puhelinliittymä näihin tarpeisiin on mahdollista saada hyvinkin edulliseen pakettihintaan.

DNA – puhelinliittymä hyvin pienellä datalla

 • Kuukausimaksu 4,90€
 • Puhelut ja tekstarit käytön mukaan 0,069€ min / kpl
 • 256Kbit nopea netti ilman datakattoa

DNA ei tarjoa liittymää ilman nettiä, mutta erittäin edullista vaihtoehtoa tilanteeseen kuitenkin. DNA mini Data – puhelinliittymän mukana tulee pieni ja suhteellisen hidas datapaketti. Tämä liittymätyyppi soveltuukin hyvin käyttäjälle joka hakee aivan perusliittymää jossa hätävarana hieman dataa.

Saunalahti Tarkka Puhe

 • Kuukausimaksu 4,90€
 • Ei nettiä
 • Puhelut ja tekstarit 0,069€ min / kpl

Saunalahti Kotipuhelin

 • Kuukausimaksu 4,90€
 • Mahdollisuus siirtää lankapuhelinnumero kännykkään
 • Viestit ja netti estetty

Elisa Saunalahti on ainut sivuillamme listatuista operaattoreista joka tarjoaa pelkän puhepaketin ilman nettiä. Vaihtoehtoja on itseasiassa kaksi joista Saunalahti Tarkka Puhe on kaikessa yksinkertaisuudessaan siis pelkkää puhetta. Tekstarit ja puhelut lähtee laskutukseen käytön mukaan, kuukausimaksu yksi markkinoiden halvimmista ja netti loistaa poissaolollaan.

Saunalahti Kotipuhelin onkin hieman erikoisempi tuttavuus, mutta mahdollisuus silti! Tässä vanha lankapuhelinnumero voidaan siis siirtää mobiiliin käytettäväksi. Kuitenkin niin, että liittymällä voi tosiaan vain soittaa. Tekstarit ja netissä surffaus ei tällä liittymällä onnistu. Aivan kuten silloin ennen muinoin kun lankapuhelimella soiteltiin ja vasta harjoiteltiin tekstiviestien kirjoittamista.

Moi Mobiili

 • Kuukausimaksu 6€
 • 4 gigaa dataa
 • Puhelut ja tekstarit 0,055€ min / kpl

Moi operaattori pamahti markkinoille halvemmilla hinnoilla ja joustavammalla liittymärakenteella. Sen verran moderni operaattori on tässä kohtaa kuitenkin kyseessä, että perusliittymään eli simmiin kuuluu aina 4 gigaa dataa eli nettiä. Kohtalaisen nopeana vielä kaiken lisäksi.

Aika tuhti datapaketti siis käyttäjälle joka ei nettiä koe tarvitsevan. Toisaalta, puhelut ja tekstarit on edullisemmat tässä paketissa kuin suuremmilla operaattoreilla ja kuukausimaksu samaa luokkaa.

Kilpailu operaattorikentällä on sen verran kova, että vaihtoehtoja tosiaan löytyy kyllä. Etenkin jos on valmis hieman joustamaan tuossa netin kohdalla. Puhelinliittymä ilman nettiä voi olla hieman kinkkisempi juttu löytää, mutta perusliittymien hinnat on nykyään sen verran pohjassa, ettei se pieni datapaketti loppujen lopuksi niin suurta kuluerää tuo siihen lisää.

Ja netinhän voi toki laittaa asetuksista aina pois jos aivan ehdottomasti haluaa olla internetin ulottumattomissa. Esimerkiksi siellä mökillä.