Puhelinoperaattorit

Virtuaalioperaattori ja tavalliset operaattorit. Suomen liittymämarkkinoilla on tätä nykyä edustettuina nämä kaksi operaattorityyppiä. Niin sanotut perinteiset operaattorit kuten DNA ja Elisa omistavat itse oman matkapuhelinverkkonsa kun taas Moi mobiili joka edustaa uudempaa toimintamallia vuokraa matkapuhelinverkon DNA:lta ja kutsutaan siten virtuaalioperaattoriksi.

Miten nämä kaksi sitten eroaa? Hinnoittelussa ja joustavuudessa. Esimerkiksi Moi antaa käyttäjälle vapauden rakentaa itse oma liittymä. Saat siinä simmin eli sim-kortin jossa on valmiiksi 4 gigaa nettiä – pohja jonka päälle alat kasaamaan palasia kuten rajattomat puhelut ja tekstarit. Toisaalta Moi mobiilin perusliittymässä on datakatto, DNA ja Elisa eivät sellaista käsitettä tunne edes halvimmissa liittymissä.

Suuremmilla operaattoreilla on usein tarjota lisäpalveluita sekä laitteita joten molemmissa on siis puolensa. Siksi kannattaakin miettiä ja vertailla yksittäisten liittymien sijaan operaattoreita myös kokonaisuutena. Mitä enemmän keskität sitä todennäköisemmin säästät.

Elisa

Elisa, tuo johtava mobiiliverkko-operaattori Suomessa jolla on oma matkapuhelinverkko. Yritys jakaantuu kahteen brändiin jossa Elisan puolelta tulee yrityspalvelut, laajakaista sekä tv-palvelut. Puhelinliittymät ovat sitten Saunalahden.

Liittymät on jaoteltu selkesti kahteen pakkaan – puhelut, tekstarit ja netin voi valita laskutettavaksi joko yksittäin tai rajattomana. Netin nopeuksissa on hyvin vaihtoehtoja ja erittäin arvokkaana huomiona myös mahdollisuus pelkkään puhepakettiin eli liittymä ilman nettiä.

Saunalahden kiinnostavin liittymä Saunalahti Huoleton Premium 100M

 • Alle 26-vuotiaille kohdistettu
 • Puhelut ja tekstarit rajattomasti
 • Rajaton netti Pohjolassa ja Baltiassa
 • EU-datapaketti 10Gt / kk
 • Kuukausihinta 21,90€

Lisäksi Elisa harppaa jo kohti 5G aikakautta etunenässä. Uusin liittymätyyppi Huoleton 5G Ready pitää huolen, että puhelimesi verkko yhdistyy ensimmäisten joukossa tuohon tulevaisuuden verkkoon. Jo nyt sillä pääsee 4G verkossa huimaan 600Mbit nopeuteen sekä kiinni 20Gt EU-datapakettiin. Ylivoimaisesti kattavin liittymä Saunalahdelta siis!

Kaiken kaikkiaan asiat luistaa muutenkin hyvin täällä. Elisalla on erittäin laaja asiakaspalvelu ja kysymyksiin saa vastauksia chatin kautta, keskustelufoorumi Palstalta sekä tietoteknisissä pulmissa soittamalla Omagurulle. Oma Elisan kautta pääsee luonnollisesti muokkailemaan omia liittymäasetuksia ja hallinnoimaan tiliä. Osa Saunalahden liittymistä kerryttää lisäksi vielä S-bonuksia eli keskittäjät kiittävät lujasti.

Siirry tilaamaan Elisa Saunalahden liittymiä tästä

DNA

Loistavista mainossloganeista tunnettu DNA kantaa edelleen suurta ellei suurinta viittaa kotimaisilla puhelinliittymämarkkinoilla. Operaattorin matkapuhelinverkko kattaa aika lailla koko Suomen ja DNA onkin jo pitkään profiloitunut parhaimpien nettipakettien tarjoajana täällä kotimaassa.

Vaihtoehtojen valikoima puhelinliittymissä on maan kattavin ja operaattori tarjoileekin kaiken kaikkiaan 8 erilaista liittymäpakettia. Liittymätyyppejä löytyy kolmessa kategoriassa mikä selkeyttää huomattavasti liittymävertailua. Voit valita laskutuksen joko käytön mukaan, ottaa valmiin paketin kiinteällä määrällä puheluita ja tekstareita tai hankkia rajattomat puitteet. DNA uudisti juuri liittymävalikoimansa joista kiinnostavin alla

DNA Nopea 4G Paketti

 • 200min puheluita ja 200kpl tekstareita kotimaassa ja EU/ETA-alueella
 • Rajaton 4G netti jossa maksiminopeus 100Mbit
 • Kuukausihinta 25,90€
 • 10Gt EU-datapaketti

DNA:n kautta saa lisäksi hankittua liittymän kylkeen erilaisia lisäpalveluja ja laitteita. Keskittämisestä palkitaan mukavasti ja Minun Palveluni – on työkalu jolla pystyy hallinnoimaan omaa tiliä helposti.

Tilaa DNA Nopea 4G Paketti tästä

Moi Mobiili

Moi mobiili astui liittymäkentälle aivan uudella toiminta-ajatuksella ja haastaa tällä hetkellä suurimmat kilpailijat omalla rennolla tyylillään. Operaattori vuokraa DNA:n matkapuhelinverkkoa eli ei omista ollenkaan omaa ja on siten virtuaalioperaattori.

Käyttäjä ostaa käytännössä siis Moilla asiakkuuden eli Moi-tilin ja siihen erikseen halutut palvelut. Yksi liittymä eli simmi maksaa 6€ kuussa ja sisältää 4 gigaa nettiä satasen nopeudella. Puheajan ja netin määrän eli maksaako ylittävältä osalta käytön mukaan vai rajattomana, sen saa valita itse.

Moi mobiilin kattavin paketti – rajaton käyttö

 • Simmi 6€,
 • Rajaton netti 12€ maksiminopeus 100Mbit
 • Rajattomasti tekstareita ja soittoja kotimaassa 10€
 • EU kohtuullisen käytön raja 2Gt

Moi hellii erityisesti heitä jotka tarvitsevat monta simmiä samaan talouteen sillä tilille voi hankkia useita kerralla. Kaikki data on samalla Moi-tilillä ja keskenään jaettavissa simmien välillä. Mun Moi sovelluksen kautta pystyykin helposti seuraamaan simmien kulutusta, asettamaan rajoja tai hankkimaan lisää simmejä.

Asiakaslähtöisyys on aivan erityisen tarkkaan mietitty tämän operaattorin kohdalla ja live chat avautuu automaattisesti, kun sivustolle surffaa. Helposti lähestyttävä ja aivan erityisen rento operaattori.

Tilaa Moi liittymä tästä

Pikaluotto

 

Huoleton 4G: Rajaton puhe & data 26,90€/kk