Elisa liittymät

Hintasaarnaajat! Jo he ohjeistivat aikoinaan ettei puhelinliittymästä kannata maksaa liikaa ja puhuivat varmasti asiaa. Elisa puhelinliittymiä riittää nimittäin pelkästä puhepaketista aivan sinne ääriimmäisyyksiin missä kaikki on rajatonta.

Operaattorilla on oma matkapuhelinverkko joka kattaa lähes koko Suomen, ainoastaan pohjoisin osa ja pienemmät syrjäseudut jää hieman kattamatta.

Elisa on johtava mobiiliverkko operaattori Suomessa ja se jakaantuu liittymien puolesta kahteen osaan; yritystuotteet, laajakaista sekä tv-palvelut tulevat Elisan puolelta ja puhelinliittymät yksityisille asiakkaille tarjoilee Saunalahti.

Vertaa Elisa Saunalahti liittymät

Saunalahti liittymät Tarkasti tai Huolettomasti

Elisan puhelinliittymät yksityisille asiakkaille tulevat siis Saunalahti kuluttajabrändin alta. Valinnanvaraa ei ole äärettömyyksiin, mutta jaottelu on selkeä ja kompakti – käyttäjä maksaa yksinkertaisesti joko tarkasta käytöstä tai rajattomasta palvelusta. Netin nopeuksissa on liikkumavaraa EU-paketteihin saakka.

Saunalahti Tarkka on heille ketkä haluavat maksaa puheluista ja tekstareista yksittäin. Niistä jokainen kustantaa 0,069€ kappale kotimaan rajoissa ja päälle saa valita netin tarvittavalla nopeudella. Hillitymmät netin käyttäjät on myös huomioitu ja pienin paketti tuo kevyen 1M netin 1Mbit nopeudella, kympillä kuussa.

Jos vauhtia haluaa rutkasti enemmän on 4G netti saatavilla myös toki 50-300Mbit nopeuksilla eli tilaa riittää. Kuukausimaksut näissä paketeissa vaihtelee netin nopeuden perusteella ja kattavin Tarkka liittymä kustantaa 34,90€ kuussa sisältäen 15Gt EU-paketin.

Huolettomille käyttäjille on rajattomat puitteet eli sekä puhe ja tekstarit on rajattomat kotimaassa sekä netti. Kuukausihintaan vaikuttaa ainoastaan netin nopeus ja mahdollinen EU-paketti.

Saunalahti on muuten yksi harvoista operaattoreista joka tarjoaa liittymää myös täysin ilman nettiä – Saunalahti Tarkka Puhe sisältää nimensä johdattelemana ainostaan puhelut ja tekstarit 4,90€ kuukausihintaan. Huolettomana sen saa hintaan 19,90€ kuussa. Arvokas mahdollisuus sillä operaattorit painottavat nykyään voimalla liittymiin joissa on nopeimmat netit.

Saunalahti 5G Ready liittymä

Edelläkävijyys. Elisa nappaa määrätietoisesti tuon viitan harteilleen ja tarjoaa aivan ekana Suomessa 5G puhelinliittymän. Huhtikuussa 2018 lanseerattu uusi liittymätyyppi kihelmöi aivan varmasti sormenpäitä, vaikka itse 5G verkko onkin vasta kehitteillä. Netin nopeutta ja EU-datapakettia on nimittäin laajennettu entisestään.

Saunalahti Huoleton 5G Ready

  • 39,90€ / kk
  • Norm.hintaiset kotimaan puhelut ja tekstarit
  • Rajaton netti 600 Mbit/s nopeudella
  • 20 Gt/kk EU-datapaketti

Elisan askel vitosen verkkoon on toki kaikinpuolin vielä varaslähtö sillä tuo 5G verkkohan on vasta kehitteillä. Liittymä siirtyy automaattisesti tuohon tulevaan 5G verkkoon, kun se myöhemmin tulee kaupalliseen käyttöön. Ennuste tähyää vuoteen 2019, mutta luonnollisesti siirtymä on jo alkanut. Jotta 5G verkko toimii tulee myös käytettävän laitteen tukea kyseistä verkkoa ja siten esimerkiksi jo kevään 2018 puhelinmallit tukevat verkkoa. Kaikenkaikkiaan 5G tarkoittaa verkon kapasiteetin huimaa kasvua ja pienempää verkkoviivettä. Siis supernopeaa ja tasaisempaa yhteyttä.

Harkinnan arvoinen liittymä kuitenkin jo nyt heti, sillä tuo 600 Mbit/s nopeudella suhahtava netti on roima kiihdytys markkinoilla oleviin muihin vastaaviin. Unohtamatta tuota EU-datapakettia.

Oma Elisa ja asiakaspalvelu

Oman liittymän tietoja pääsee hallinnoimaan näppärästi Oma Elisa palvelun kautta. Siellä käyttäjä voi muun muuassa tilata ja aktivoida sim-kortti, asettaa käyttörajoituksia ja esimerkiksi ulkomaanestot sekä nähdä puheluerittelyt. Laskut näkyy luonnollisesti myös palvelussa ja tarvittaessa niihin on mahdollista pyytää myös maksusopimus eli siirtää laskun eräpäivää ja saada siten lisää maksuaikaa.

Asiakaspalvelu palvelee Oma Elisan sivuilla arkisin klo 8-19 minkä liäski Elisan sivuilla on vielä mehevä paketti tietoa ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Palsta on puolestaan keskustelufoorumi jossa voi kysyä Elisan tuotteista ja palveluista tarkemmin. Sinne voi jättää palautetta, jakaa omia kokemuksia sekä kysellä tarkemmin jos vastausta ei muuten ole vielä sivuilta löytynyt.

Soita Omagurulle on lähes mitalin arvoinen palvelu ja käytännössä siis kaikki tietotekniikkapulmat saa ratkaistua tämän numeron kautta. Nuo Omagurut on vielä aivan konkreettisesti listattu sivuille josta pystyy myös näkemään kuka heistä on paikalla ja kuka lepovuorossa. Loistavaa lisäpalvelua!

Elisan muut lisäpalvelut

Suuren operaattorin varma merkki näkyy siinä, että lisäpalveluja on joka lähtöön. Elisan muut palvelut laajenee pitkälle ja muun muuassa seuraavia ominaisuuksia on mahdollista haalia mukaan

  • Mobiilivarmenne
  • Elisa Viihde ja Elisa Kirja
  • Elisa lompakko mobiilimaksuihin
  • Lisäturva laitteille
  • Tietoturva
  • Elisa Perhe

Listan viimeisin on erityisen kiehtova idea sillä sen avulla vanhemmat pysyvät kirjaimellisesti kartalla missä oma lapsi liikkuu ja saa tarvittaessa yhteyden vaikka puhelin olisi äänettömällä. Elisa Perhe ominaisuus antaa siis mahdollisuuden nähdä lapsen tarkka sijainti sekä kytkeä äänettömälle asetettu puhelin hälytysäänille. Varmasti arvokas ominaisuus perheille joilla kouluikäisiä nuorempia lapsia.

Palveluiden lisäksi Elisalta saa tottakai hankittua myös uusia laitteita. Puhelimet, tabletit ja tietokoneet saa tarvittaessa päivitettyä uudempaan tai ominaisuuksiltaan parempaan. Myös pelikonsolit, kuulokkeet sekä dronit löytyy listoilta. Laitteet voi maksaa yhdessä tai useammassa erässä – korottomasti ja ilman lisäkuluja tottakai.

Saunalahden liittymät – kenelle ne sopii?

Saunalahti liittymissä ei ole ehkä halvimmat yksittäiset puhelut ja tekstarit, mutta mahdollisuus ottaa pelkkä puhepaketti ilman nettiä on jotain mitä ei kilpailijoilta tahdo löytyä. Puhelinliittymien rajattomat paketit ovat myös erityisen kattavia ja kun siihen päälle saa nuo suuren operaattorin tarjoamat lisälaitteet ja palvelut on Elisa hyvinkin varteenotettava vaihtoehto.

Asiakaspalvelu on kattava ja kontaktipisteitä useita – Palstasta, chatiin ja Omaguruun. Elisa hallitseekin johtavan operaattorin elkein suurempaa kokonaisuutta ja saman katon alta saa varmasti paljon palveluja kerralla.

Nopea netti, EU-paketit ja pelkkkä Puhe paketti on liittymissä aivan ehdottomasti Elisan vahvuus. Itselle edullisin ja ominaisuuksiltaan kultaisin liittymä selviää kuitenkin vain vertailemalla. Oma puhelinlasku kannattaa tarkastella huolella läpi jotta pystyy hahmottamaan netin sekä puheajan ja tekstiviestin painoarvot kuukaudessa. Niissä raameissa on selkeämpää löytää vaihtoehdot myös Saunalahden liittymistä