Moi liittymä

Mobiilioperaattori joka jysähti markkinoille 2016 ja ilmoitti vaatimattomasti uudistavansa toimialan. Lupauksena on tehdä kaikki asiakkaan ehdoilla eli käytännössä annetaan asiakkaalle kaikki vapaus valita mitä mobiilipalveluja haluaa käyttää, laitteesta toiseen. Ei pitkiä sopimusaikoja tai muuta jäykistelyä vaan nopeutta ja pienen operaattorin tuomaa rentoa ja rehellistä palvelua. Valta on asiakkaalla.

Moi ei omista ollenkaan omaa matkapuhelinverkkoa vaan on virtuaalioperaattori ja toimii DNA verkossa. 4G LTE-verkko kattaakin 99% suomalaisista ja on aina nopeudeltaan 100 megaa sekunnissa tämän operaattorin kohdalla.

Vanhat toimintamallit haastetaan virkistävällä tavalla ja asiakkaille myydään käytännössä Moi asiakkuus johon käyttäjä ostaa etuja. Operaattori sopii erityisesti heille jotka käyttävät nettiä useilla laitteilla tai liittymä tarvitaan kerralla koko perheelle.

Vertaa Moi liittymät

Moi liittymä – miten se toimii?

Otsikko on itseasiassa hieman harhaanjohtava sillä Moi ei myy liittymää vaan asiakas hankkii Moi-tilin johon hän saa valita itse palvelut.

Kaava on simppeli.

Yksi liittymä eli simmi maksaa 6€ kuussa ja siihen sisältyy automaattisesti 4 gigaa dataa. Käyttäjä saa itse rakentaa palapelin loppuun ja valita simmiin tarvittavat lisäpalaset – puheajan sekä laajemman netin. Pelin henki on jokotai eli maksat joko käytön mukaan tai rajattomasta käytöstä.

  1. Rajaton puheaika 10€ kuukaudessa / käytön mukaan 0,055€ minuutilta
  2. Rajaton netti 12€ kuukaudessa / 4 gigan ylittävältä osalta 1,5€ per alkava giga

Moi-tilille voi hankkia niin monta simmiä kuin kokee tarpeelliseksi, jokainen kustantaa siis 6€. Se mikä tässä operaattorissa on siisteintä on se, että kaikkien simmien data on jaettavissa. Jos käyttäjä hankkii esimerkiksi 3 simmiä on omalla Moi-tilillä siis silloin 12 gigaa dataa jaettavissa. Todella arvokas ominaisuus siis heille jotka tarvitsevat netin eri laitteille, mutta käyttö painottuu eri tavoin.

Dataa pystyy käyttämään kotimaan hinnoissa EU-alueella 1Gt verran ja rajattomassa tilaa on 2Gt saakka. Tämän ylittävältä osalta veloitetaan 3,5€ per giga + kotimaan hinta. Varsinaista EU-pakettia ei siis tällä operaattorilla ole, mutta pienemmät lomamatkat kevyellä netin käytöllä onnistuu näissä puitteissa huoletta.

Paperilaskuja on turha odottaa tältä operaattorilta ja e-laskukin tuntuu olevan historiaa. Maksut veloitetaan suoraan maksukortilta – kuukausimaksu seuraavalle kuukaudelle + edellisen kuun mahdollinen paketin ylimennyt käyttö. Maksukortteina käy Visa ja Mastercard sekä debit kortit ja Visa Electron.

Mun Moi – sovellus antaa kaikki työkalut oman tilin hallinointiin

Ensimmäisen simmi tilauksen yhteydessä käyttäjälle luodaan oma tili ja käyttäjätunnukset Mun Moi – palveluun. Simmit tulee aktivoida ennen käyttöä kyseisessä palvelussa ja käytännössä siinä siis määritellään asetukset ja halutut palvelut kullekin simmille.

Jatkossa Mun Moi – palvelusta pystyy seuraamaan datan käyttöä ja puheaikoja, tehdä muutoksia liittymään, tilata lisää simmejä, asettaa rajoja ja ankarimmillaan laittaa vaikka se oma simmi data-arestiin. Tilanteen mukaan.

Käytännössä jokaisella operaattorilla on käyttäjille oma verkkopalvelu jossa pystyy hallinnoimaan omaa liittymää. Moi vie tämän aivan ehdottomasti pisimmälle kuin muut ja pyrkiikin omien sanojensa mukaan tilanteeseen ettei asiakkaan tarvitsisi ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Kaikki tarvittava tieto löytyy sivuilta ja asiat on hoidettavissa Mun Moin kautta. Sivuilta löytyy lisäturvana vielä kattava tietopaketti yleisimmistä kysymyksistä ja live chat palvelee klo 8-18 välisenä aikana. Asiakaslähtöinen operaattori aivan ehdottomasti.

Moi – mutta kenelle?

Operaattori toden totta haastaa toimialaa ja tuo uuden tulokulman liittymämarkkinoille.Tuntuu, että kaikki on mietitty asiakkaan parhaaksi. Simmejä saa haalittua ihan niin monta kuin hyvältä tuntuu mikä helpottaa kovasti etenkin heitä jotka surffaa usealla laitteella tai jos koko perheelle tarvitaan puhelinliittymät. Jokaisessa simmissä on saman verran dataa ja niiden käyttö jaetaan koko tilin kesken. Netti on laadukas 4G ja aina satasen nopeudella.

Omaa tiliä pystyy hallinnoimaan paljon pidemmälle kuin muilla operaattoreilla ja kaikkien simmien tiedot löytyy helposti saman tilin alta. Ei siis tarvitse kirjautua jokaiselle tilille erikseen vaan ne on eritelty Mun Moi – palvelun alla.

Aivan megakuluttajille Moi ei ehkä ole paras vaihtoehto tuon netin nopeuden näkökulmasta katsottuna. Kilpailijoilta saa netin sähäkämmälläkin nopeudella. Myös EU-paketti on seikka mitä kannattaa miettiä. Moi venyttää käytön ainoastaan 2Gt asti rajattomallakin käytöllä, kun parhaimmillaan sen voi saada 15Gt saakka muualta.

Moi on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan todella vahva ja tervetullut haastaja. Aika näyttää venytääkö tämä mobiilioperaattori asiakaslähtöisyyden vielä uusiin ulottuvuuksiin.